Pastor Anneli Rehnberg

Anneli Rehnberg

Tänk att jag skulle gå i pappas fotspår! Det hade jag aldrig trott när jag i mitt tidigare liv funderade på vad jag skulle göra i framtiden. När jag på 80-/90-talet arbetade som byråassistent på Göta hovrätt i Jönköping hade jag inte i min vildaste fantasi kunnat tänka mig att jag en gång skulle bli pastor. Men nu sitter jag här. Vid en ålder av 53 år och väntar på att få börja arbeta som vikarierande pastor i Svenarumskretsen den 1 februari 2017.

En liten presentation av mig själv: Jag är pastorsdottern som i tonåren lämnade kyrkan men som Gud haffade igen efter 25 år. Min man Martin, sonen Axel och jag bor i Sävsjö där vi är medlemmar i missionsförsamlingen. Vi har också två utflugna söner och den första januari blev vi dessutom farföräldrar till ännu en liten pojke.

Sedan år 2005 är familjen del av den ideella föreningen God is, ett ekumeniskt lovsångsteam som också sysslar med tillverkning av lovsångsflaggor och som under åren som gått medverkat med sång och tal vid gudstjänster och samlingar på många olika ställen.

Våren 2010 avslutade jag pastorsutbildning på Salt med en teologie kandidatexamen från Örebro Teologiska Högskola. Sedan dess har jag drivit mitt enskilda företag, Anneli Rehnberg – Levande Ord. Där har man kunnat kalla mig till olika församlingar för att sjunga och förkunna Guds ord, något som jag också gjort regelbundet i Missionskyrkan i Sävsjö. Jag brinner för sången till Herrens ära och att få förkunna Hans Ord. Nu ser jag fram emot att få göra det och mycket annat i Hok/Svenarumsbygden som den nya vikarierande pastorn där.